Magyaroknak

Habár maga a honlap és az Italienisch mit Spaß Facebook oldalán készült tartalmak német nyelvűek, de magyarul is vállalok olaszoktatást.

Krisztián Zimmermann, Italienischlehrer in Graz, Österreich
Zimmermann Krisztián, olasztanár

Magamról

A nevem Krisztián, a budapesti Szent László Gimnázium magyar-olasz két tanítási nyelvű osztályában tettem le a kétnyelvű érettségit, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karának olasz-portugál szakán diplomáztam. Már az egyetemi éveim alatt elkezdtem magántanítással foglalkozni, mely rövidesen a szenvedélyemmé vált. Szerencsésnek mondhatom magam, mert azzal foglalkozok, amit igazán szeretek, hiszen ezen újlatin nyelvek (és különösen az olasz) oktatását a szívügyemnek tekintem.

Tanóráim

Hogyan is zajlik nálam egy tanóra? Mindenekelőtt Skype-on. 🙂 Módszereimet tekintve mindig az arany középútra törekszem: nem vagyok a híve azoknak a nyelvtanítási mozgalmaknak, melyek a nyelvtan fontosságát megkérdőjelezik. Tudom ugyanakkor, hogy a nyelvtan sokak számára egy félelmetes, nehezen megemészthető valami, éppen ezért fontos számomra a fokozatosság. Egy-egy tanórán mindig csak emészthető mennyiségű nyelvtani ismereteket veszünk át. A tanóra többi része a folyamatos kommunikációról, a nyelvtan begyakorlásáról, az adott témához kapcsolódó kulturális ismeretek megbeszéléséről szól. Hiszek a zene erejében, ezért is hoztam létre a honlapomon is külön menüpontot Musik-Montag címmel. Egy-egy apró zenei játékot/feladatot a lehető legtöbbször igyekszek beilleszteni az órák menetébe is, hiszen a zene segítségével nemcsak a dallam, de a nyelv is a fülünkbe mászik.

Ha érdekel mindez és szívesen megtanulnál velem olaszul, jelentkezz az alábbi elérhetőségek egyikén. Spero che ci sentiamo presto!* 🙂

Elérhetőségeim

  • E-mail cím: info@italienischlehrer.com
  • Telefonszám: +43 660 428 5172
  • Facebook-oldal: Italienisch mit Spaß
  • Facebook Messenger
  • Óradíj: 20 € / 60 perc
  • Elérhetőség: délelőtt, délután, este, munkanapokon, hétvégén
  • Nyelvoktatás Skype-on

*Remélem, hogy nemsokára hallunk egymásról! (olasz)